مهمترین اشتباه در اجرای یک طرح فکر کردن به “چگونگی” اجرای آن قبل از بررسی “چرایی” آن می باشد، که یکی از تبعات آن این است که مشغول اجرای طرح هایی می شویم که به مرور زمان انگیزه ی افراد حاضر در تیم پروژه کاهش پیدا می کند. درحالیکه اگر قبل از اجرای طرح به “چرایی” اجرای آن فکر می کردیم، فرصتِ معطوف کردن تمرکز تیم عملیاتی از “کار کردن” به “تولید محصول” بوجود می آمد، و در ادامه با هدف قراردادنِ “محصول” و رشد و توسعه ی آن، شاهد افزایش انگیزه و کارایی تیم می شدیم.
همونطور که در مدیریت پروژه مهمترین هدف از اجرای عملیات، تولید “محصول” می باشد و در مدیریت طرح (اجرای چند پروژه با هدف مشترک)، مهمترین موضوع خلق “نتایج” است، در مدیریت پورتفولیو (متمرکز بر تشخیص، اولویت بندی و کنترل طرحها براساس انطباق و اشتراک با اهداف) هم تمرکز روی میزان بهره وری و حصول منافع و اهداف خواهد بود.
بر همین اساس تا زمانیکه منافع اجرای طرح ها مشخص و تضمین نشود اجرای طرح عملی نخواهد شد.
ما در سارینا به “خلق ارزش” فکر میکنیم، یا به عبارتی تضمین منافع همه ی ذینفعان. بنابراین، زمانی برای اجرای موفق یک طرح تلاش خواهیم کرد که:
- درآمد، اعتبار و یا دانش برای ما فراهم کند
- منابع مالی قابل بازگشت توسط مشتری هزینه شود (تحقق اهداف سرمایه گذاران)
- امکانی کاربردی برای مصرف کننده نهایی ایجاد شود
به منظور درک بهتر مفاهیم مطرح شده، مطالعه موردی زیر را در خصوص فروشگاه اینترنتی ورچین بررسی میکنیم:
- عملیات: طراحی و برنامه نویسی
- پروژه: طراحی، پیکربندی و نصب نرم افزار (محصول: فروشگاه اینترنتی)
- طرح: انتخاب و جذب تولیدکننده، راه اندازی فروشگاه اینترنتی، بازاریابی و فروش محصولات (نتیجه: امکان دسترسی به کالاهای خاص اروپایی)
- پورتفولیو: تضمین منافع مالی و اعتباری (منافع: تولید درآمد و دانش برای تیم توسعه، فرصت سرمایه گذاری مطمئن برای سرمایه گذاران، دسترسی به کالاهای خاص اروپایی در ایران برای مصرف کننده)
خلق ارزش:
- شکل گیری درآمد پایدار و افزایش اعتبار فنی برای تیم توسعه
- تحقق اهداف سرمایه گذاران شامل: راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی در داخل ایران منطبق بر استانداردهای جهانی تجارت الکترونیک، بازگشت سرمایه، بهره گیری از تجارب تجارت الکترونیک اروپا در ایران
- دسترسی مشتریان به کالاهای خاص و با کیفیت اروپایی در داخل ایران
در نتیجه ما برای پذیرش اجرای هر طرح، ابتدا بدنبال درک “چرایی” اجرای آن هستیم، و در ادامه به “چگونگی” اجرا فکر میکنیم.
در پست های بعدی در خصوص چگونگی اجرای طرح ها در سارینا مطلب خواهم نوشت.
زیاد تو این مسائل درگیر نبودم اما واقعا جالبه و خیلی به اقتصاد پروژه کمک میکنه
با توجه به رشد فزاینده سایت های خرید و فروش آنلاین که با وارد شدن به آنها تنها حسی که به بازدید کننده دست میده غیر قابل اطمینان بودن آنهاست پر واضح است که نگاه حرفه به این نیاز مهم بسیار مثبت خواهد بود.
من به عنوان یک مصرف کننده و البته نه یک تولید کننده همیشه بدنبال خرید های آنلاین بودم.
با توجه به سیاست های عنوان شده شما در این پست که بیشتر مد نظر، صاحب کالا میباشد نتیجه و خروجی کار به همان اندازه به سود مصرف کننده نیز میباشد.
فکر میکنم علاوه بر برنامه نویسی پیشرفته ساختار گرافیکی خوب و روان، امنیت و از همه مهمتر بروزرسانی مستمر میتواند به این نوع تجارت رونق بیشتری ببخشد.
امیدوارم تیم حرفه ای شما موفق به اجرای این مهم بشود
سعی میکنم در آینده مطلبی در خصوص راهکارهای ایجاد اطمینان در بازدید کننده و تبدیل اون به خریدار بنویسم، تا شما هم به نکات مهم سنجیدن قابلیت اطمینان در فروشگاه اینترنتی دسترسی داشته باشید
نکته مهم این است که این چرایی می بایست برای تمام افرادی که به نوعی در انجام آن کار سهیمند، بسته به موقعیت و سطح درگیریشان با کار، مشخص باشد، تا کار با تمرکز بر دستیابی به هدف و رفع نیاز اصلی خود انجام گیرد ....
با تشکر از حسن نظر و توجه شما
سپاس از لطف و توجه شما
بنابراین توجه به نیازمندی های تیم توسعه از عوامل کلیدی موفقیت به حساب می آید
بابت لطف و توجهتون سپاسگذارم
به نظرم مطلب خوب و جالبیه، ولی تا حدودی شعاریه. البته من تجربه شخصی خودم رو بیان می کنم که لزوما شاید درست نباشه در حالت کلی، ولی خب در حالت هایی مثل حالت ما پیش میاد.
به نظر من مهم ترین نکته در اجرای هر طرح، تداوم انگیزه در مجریان اون طرحه. انگیزه در ابتدای اجرای هر طرح زیاده، ولی به مرور زمان و مخصوصا در پروژه های میان مدت و بلند مدت، این انگیزه کم می شه تا به جایی که در اکثر موارد به صفر می رسه و طرح با شکست مواجه می شه. باید راهکار یا راهکارهایی برای تداوم این انگیزه ارائه بشه که در این مقاله به آن اشاره نشده.
دومین موضوع جمله "شکل گیری درآمد پایدار و افزایش اعتبار فنی برای تیم توسعه" که کاملا موافقم، ولی اجرایی کردن این مورد کار سختی، که در تجربه من باید درآمد از منبعی خارجی وارد شه و نباید تیم فنی توسعه درگیر کارهای دیگر هنگام انجام طرح باشند. مثلا، تیمی دیگر در کنار این تیم که به انجام پروژه هایی خارج از طرح فعلی باشد و درآمد دو تیم از این منبع باشد، مشکل این کار مدیریت دو تیم و نیز شکل گیری درآمد هر دو تیم از یک منبع می باشد.
در مورد چرایی هر طرح هم به نظر من جمله شعاری است، زیرا چرایی و چگونگی انجام طرح به هم گره خورده اند و نمی توان این دو را از هم جدا کرد. زیرا ممکن است چگونگی انجام پروژه، چرایی آن را زیر سوال ببرد. به طور مثال، شرکت در بهترین حالت می تواند x تومن برای این طرح هزینه کند. حالا اگر در بهترین راهکار چگونگی اجرای این پروژه ، انجام آن 2x تومن باشد، اجرای آن را غیر ممکن می سازد.
بازم ممنون از مقاله عالی و خوبتون
۲. بخش عمده ی هدفمون از اجرای طرح های خارجی تامین منابع مالی برای توسعه ی طرح ها و محصولات داخلی شرکت می باشد که این پست بیشتر در مورد پروژه های خارجی صحبت میکند
۳. در مورد چگونگی اجرای طرح ها الان فقط به این نکته اشاره میکنم که ما تنها روی عامل گستره میتونیم انعطاف داشته باشیم و روی هزینه، زمان و کیفیت هیچ انعطافی نداریم مگر اینکه گستره ی ام وی پیِ طرح از منابع مالی و زمانی بزرگتر باشه که در اینصورت اجرای طرح را نمی پذیریم
در مورد شعاری بودن مطلب هم تلاشمون این خواهد بود که با بکارگیری مهارت و تجربمون، راهکارهای عملی کردن اهداف را بررسی و اجرایی کنیم
بابت زمانیکه برای درج نظر صرف کردی سپاسگذارم
به نظر من بخش چرایی مهمترین بخش تو طرح یک پروژه است و از این بابت کاملا با نظر شما موافقم، اما این بخش اینقدر هم تنها نیست!
به عبارتی این روند ترتیب خاص خودش رو داره و اون هم به صورت زیر بررسی می شه:
چه چیز؟چرا ؟ برای چه کسی؟ با چه چیز (نحوه اجرایی)؟ چگونگی اجرای طرح (به صورت کلی)؟
البته تمام این موارد قبل از ایده اصلی پروژه بررسی می شن تا درنهایت به درک صحیحی از ایده اجرایی برسن.
طبیعیه که گاهی هم با پاسخ دادن به این سوال ها قبل از هر گونه طرح قطعی، از گذاشتن وقت و انرژی بیهوده برای
طرح مورد نظر(به دلیل کارامد نبودن)جلوگیری بشه.بعد از این بخش از پرسش و پاسخ ها هم به موارد دیگه از قبیل : کانسپت ایده اصلی و سازگاری ،مشتری خاص و عام و منابع قابل به دسترسی برای اجرای ایده پرداخته می شه.
به هر حال فکر کردن به این موارد از دید من ریشه اصلی یک طرح و عامل موفقیت و پایداری اون می تونه باشه.
با آرزوی موفقیت
سپاس از لطف و توجه شما
قدم برداشتن یا به عبارتی بهتر شنا کردن بر خلاف جریان رودخانه(جریان فرهنگ کاری در کشور) کاری ارزشمند و بسیار سخت است.
امیدوارم در این مسیر سخت پیروز باشی. که خواهی بود انشاالله
2>موقعیت یا کاربری آن
3>عملیات (بر اساس بودجه مورد نظر) یا همان سرمایه گذاری
4>به نظر من مهمتر از همه (نیرویه به کارگیری یا پرسنلی و دانش و اندیشه )
البته نظرم و از رویه تجربه ای که کسب کردم بیان کردم
من در پست های وبلاگم تلاش میکنم تجربه و دانشم در مدیریت پروژه را منتشر کنم و در این راه نظرات شما عزیزان در جهت گیری ها و سیاست گذاری های نوشته هام تاثیر بسزایی خواهد داشت. سعی میکنم تلفیقی از تئوری های مدیریت پروژه، تجربه ی خودم و اهداف سارینا منعکس شود.
به نظر من مطرح کردن چرایی درا بتدای طرح مسئله بسیار کار درستیه . چون در واقع این کار هدف طرح و مراحل پیشرفت رو کامل نشون می ده . اما به نظرم چگونگی و چرایی همزمان در کنار هم می توانند تاثیر درست تری را داشته باشند .با این کار وظایف ، مسئولیت ها و ارزش ها فردی و گروهی برای هر کس کاملا مشخص می شه و مسیر تا انتهای کار مشخصه .اما با توجه به سیستم های اداری و شرکت هایی که در ایران در حال فعالیت هستند هر چقدر هم که از نظر تئوری این مباحث مطرح بشه ، وقتی که کار شروع می شه همه چیز دوباره به روند عادی و در نهایت روندی که جامعه الان رو اون سیطره داره بر می گرده .
سپاس از لطف و توجه شما
به نظر من اعتماد کردن به سایت های اینترنتی کار مشکلی و بیشر باید سعی بر اعتماد سازی مشتری داشت.
خدماتی که از سایتهای اینترنتی گرفته میشه دارای کیفیت پایینی میباشد.
و اینکه ما در ایران برای خرید عادت به دیدن اجناس یا کالا ها کردهایم
سپاس از لطف و توجه شما
خلق ارزش ها و یا تاکید به ارزش های وجود داشته و کمرنگ شده کار سخت و با ارزشیه که جزء آرمان های تو محسوب میشه. موفق باشید
با سپاس از لطف و توجه شما
چیزی که برداشت کردم از حرفات در مورد نقص متدهای توسعه نرم افزار اولیه که اصطلاحا متدهای سنگین گفته میشن صحبت میکنی که درسته،
شرکتها اکثرا الان از متدهای سبک یا چابک استفاده میکنن که از جمله اونا که طرفدارانی زیاد پیدا کرده، اسکرام هست.
توی این شیوه که زیاد جدید هم نیست، توسط یک فرد، چرایی کارها استخراج میشه، اولویت بندی شده و اجرا میشن و نقص ها در هر دور اصلاح میشن و نکته مهمش اینجاست که هر دوره کار میتونه دستاوردی داشته باشه که قابل نمایش به ذینفع جهت اطمینانش از انجام درست کار میشه و به سبب این رضایتمندی، افراد گروه نیز راغبتر و پرانگیزه تر برای ادامه روند انجام کار میشن.
امیدوارم موفق باشی
;+)
با توجه به تجربه ای که از ورچین دارم و اطمینان از محقق شدن پروژه ای موفقیت آمیز برای تمامی کسانی که انرژی می گزارند آرزو های زیبا دارم. :)
و خوشحالم که همیشه گستره های وسیع رو برای عبور انتخاب می کنی! به عنوان کسی که با مفاهیم این سایت همیشه مواجه بودم و تجربیاتی ملموس داشته ام می تونم دریافت خودم رو از کناره ای که دیده ام بیان کنم و امیدوارم با اشتراک گذاشتنش همه ما به قدرت فکری بیشتری دست پیدا کنیم. فضای مجازی مثل بسیاری از ابزار دیگر وارد کشور ما شد بدون آن که فرهنگ و قوانین لازمه آن به ما آموزش داده شود و در این فضا بسیاری از سرمایه داران را دیدم که به ظن خود برای آن که از گوی رقابت عقب نمانند وارد این فضا شدند بدیهی است که این نه دلیل کافی بوده، و نه بهره ورری شایسته ای برای ایشان به ارمغان آورده و شخصا فکر می کنم بعد از تجربیات ناقص، زمان آن خواهد رسید که جایگاه و اهمیت حوزه ای که مورد بحث توست بر شمار بیشتری از سرمایه گذاران و صاحبان کالا روشن شود...